A természet egy gyöngyszeme - NYÍRI
Célod mindig nemes legyen, foltot ne tűrj lelkeden.


Látogatók
- 2010.11.29.

free countersA tényleges látogatói számhoz kérek szépen hozzá adni még 7886-ot. Eredeti számláló 20 országra volt beállítva, melyet elérve, szerettem volna emelni. Sajnos új számlálót sikerült elindítani.
Ez az oldal 2008. 02. 28-án indult, az eredeti egy másik szolgáltatónál készült arra a bizonyos 2006-os Karácsonyra. Annak a látogatói száma meghaladta az 5300-at, 2010. 11.29-ig.


ORCHIDEÁK
- 2014.10.30.Pénzforgalom a neten:
- 2010.11.29.Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!


ÍGY IS LEHET(NE)? !

A régiek sejtettek valamit ...

"A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni." (Platón)

“Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm – mert én is élni akarok!” (Mark Twain)

“Az orvostudomány abból áll, hogy szórakoztatja a beteget, amíg a természet meggyógyítja azt.” (Voltaire)KEDVES LÁTOGATÓ!

A Teremtő teljes egészséggel alkotta meg szervezetünket. A Test és Lélek tökéletes harmóniában biztosítja a jó közérzetet. Mihelyst valahol valamelyik sérül, oda az összhang.
Régóta tudjuk, hogy lelki sebeink testi betegségekben fognak életre kelni. Ehhez társul még a stresszes életmód, a helytelen táplálkozásunk, stb. Mit tehetünk az alap-harmónia helyreállításáért?


1./ ráléptél a lábamra és fáj – a kicsi tüske bizony komoly gyulladást tud okozni. Mondd el, írd le, beszéld ki magadból azt, ami fáj.
Tudj megbocsátani az ellened vétkezőnek; legyen erőd kimondani: bocsáss meg.
Szeresd, tiszteld felebarátodat, mint önmagadat.

2./ Táplálékod legyen gyógyítód! – Hippokratész örök érvényű mondata lebegjen szemed előtt.
Figyelj tested jelzéseire, ne fogyassz többet, mint amire valójában szüksége van. Élj mértékkel!

E menüpontban javaslatokat találsz az egyensúly, az egészséged helyreállítására; ha nincs, ki meghallgasson, hozzám is fordulhatsz.

Legelőször csinálj egy Savasodási tesztet.Attól tartok, szinte kivétel nélkül túl savas eredmény születik. A túlsavasodás sejtszinten károsítja a szervezetünket.
A túlsavasodás jellemzői, tünetei:
- elhízás, túlsúly
- fáradtság, alacsony energiaszint
- emésztési zavarok
- savtúltengés
- bőrproblémák, kiütések
- allergiák (pl. ételallergiák)
- asztma
- gyors öregedés
- depresszió
- narancsbőr.

Hibátlanul kódolt szervezetünk igyekszik a savak megkötésére, de a folyamatosan érkező utánpótlás miatt elfárad, győzött a sav, amire valójában szükség is van a normális működéshez.
A betegségeink kialakulását a felborult egyensúly okozza. Kétségbeesés helyett gondolkozzunk: lúgosító ételekre, italokra van szükség. Elsődleges, hogy naponta igyál meg testsúly kg-ként 30 ml tiszta vizet (pl.80 kg esetén 2,4 l).
Nem olyan sok, nekem is elképzelhetetlen volt pár héttel ezelőtt, de meg lehet, meg kell inni, és ha már iszod, akkor tegyél hozzá egy kis szódabikarbónát, ízesítheted kevés citromlével, és rögtön kész egy egyszerű és olcsó ital a savasodás közömbösítésére.

Ugye nem is gondoltad, hogy ilyen egyszerű?! Csak vissza a természethez! A tisztító, az átmosó és a méreganyagokat eltávolító vízhez, és a napjainkban annyira domináns „mű ételek” fogyasztása helyett a természetes növényekhez, ételekhez.

Hamarosan visszatérünk az alábbi témakörökben:
- savasító, lúgosító ételek.
- mi a helyzet a só körül?
- no és a cukor?
- tudatos táplálkozás
- részletesen a VÍZ-ről.
- stb.


Víz

VÍZ

Igen! Csupa nagybetűvel!
Hogy miért? Komoly okunk van arra, hogy így írjuk.
Mivel a víz is egy élőlény, és mint olyan, kijár neki a meg nem adott tisztelet, az első nagybetűvel. Akkor én most fokoznám ezt a dolgot, mégpedig azzal a ténnyel, hogy a bolygónk második legnagyobb élőlényéről lévén szó egyrészről, másrészről életet adó mivoltáról, amiért természet adta magától értetődő tisztelet kellene, hogy övezze, kijár neki a csupa nagybetű!
Manapság egyre több, a tudomány által tényként beállított dologról derül ki, hogy csak feltételezés (jobb esetben).
Nagy felelősséget vállal magára az, ki a vizet teszi a vizsgálata alanyává!
Tették ezt már nagyon sokan, olyanok is, akik a vizet, tárgyként és nem élő szervezetként vizsgálták. Alapjaiban tévedtek! A VÍZ nem csak életet adó,hanem maga az élet ... A természet körforgásában folyamatosan résztvevő, az élet minden területén megjelenő, és a maga valójában az életet megtisztító katalizátoraként működő élő organizmus.
De játszunk el most a gondolattal és ... Ha a VÍZ globális méretű tisztításra képes, minden élőlény szervezetében testet ölt, a természetben, mint a legnagyobb élőlény szimbiózisában is ekkora és ilyen szerepe van, akkor kihez is kellene hasonlítani? IGEN! Van mit imádni rajta! Tegyük végre ŐT a megérdemelt helyére!
A VÍZ nem hogy nap mint nap, de pillanatról pillanatra jelen van! Születésétől fogva rövid, de tartalmas életében, a bűneinket magára véve, megtisztítva azt, tér vissza az örök körforgásba, hogy tegye ugyanazt újból és újból.
Álljunk meg itt egy pillanatra! Hogy is van ez ? Újabb párhuzam! Hogyan is születik a VÍZ? Talán ez már nem is újdonság, hiszen forrásnak hívjuk. (meg azt is mikor felforraljuk) Ez egy újabb fejezet ... De hol fogantatik a VÍZ? Hát ez az! Ott, hol az emberi képzelet csak imáiban jár, és a NAP, mi nap, mint nap NAP, tevékeny résztvevője e fontos aktusnak. Majd a felhők, melyek anyaméhként zárják magukba növekvő magzataikat. Majd a földre szállt gyermek, mely tiszta még, s a Hegyek a három királyok, életkedvvel, információval töltik fel, és forrásaikkal hirdetik, hogy a gyermek megszületett! A VÍZ életre kelt!
Ember! Mindenedet a VÍZ-nek köszönheted! Tiszteld hát a VIZ-et!!!
(folyt köv.)

(forrás: http://www.mathyas2010.gportal.hu/gindex.php?pg=31999577&nid=5798765 2010. december 10. 20 h.)


HOGY IS VAN EZ ? !

Olvasásra javaslom: Dr. Wallach az egészségről - szóló írást, mely több weboldalon megtalálható. (kérésre emailben elküldöm)

Elgondolkodtató: VITAMIN-SZABADSÁG

A megetetett társadalom - avagy hogyan készül az eperfagyi?

Hogy is van ez, mi zajlik körülöttünk?!

Itt üzenhet nekem:

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotSzóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Minden jog fenntartva © Szabados Erzsébet 2010

Honlapkészítés